Založ si blog

O falošných alter egách

Si na vrchu útesu a pod tebou je priepasť; dívaš sa na seba a rozmýšľaš, či spraviť krok alebo ostať stáť, ale ty vieš, že nie je inej možnosti, vykračuješ a padáš do priepasti, ktorá sa náhle mení na vortex – ešte žiješ? Si už mŕtvy? Tma ta oblieha, priepasť sa mení na čiernu dieru, cely tvoj život sa reflektuje v obrázkoch z paralelných príbehov, dvojníkov s inými úlohami, máš možnosť si vybraž kde sa vyberieš. No ako náhle sa vyberieš, vymažeš sa z ostatných paralelných realít, no tvoje vedomie ostáva rovnaké. Ale kde si sa to všetko musí prepojiť….

 

O falošných alter egách

Som troll. Žena, ktorá sa prezlieka za muža, píšuca pod falošnými nickmi na všetkých možných a nemožných webových zoznamkách. Vychádza von, s falošnými fúzmi, v klobúku, vypchatých gatiach, umelým penisom, falošnými svalmi, sebavedomo balí cudzie ženy. Lesba, predstierajúca falošnú heterosexualitu.

Som život za zrkadlom, paralelná realita. Píšem ti, lebo chceš aby som ti písala. Vyhľadávaš ma na zoznamkách, kde si, rovnako ako ja, pod anonymným nickom, ktorý ti dáva slobodu. Nikto netuší, kto si. A niekedy ani ty sám. Je krásne byť niekým iným, spraviť krok stranou, pozerať sa na odvrátenú stranu svojho podvedomia.

Píšeš mi ako mužovi, píšeš mi ako žene, píšeš mi ako svojej predstave, ale v skutočnosti ti to je jedno. Potrebuješ len trochu zabiť čas, trochu sa vytrhnúť z tej fádnej nudy malomestského života o (prinajlepšom) 100 km2. Túžiš, rovnako ako ja, po živote doplnenom o filmový soundtrack. Chceš byť odvážny. Chceš byť silný. Chceš byť hrdina. Chceš byť niekto.

Som möbiová slučka, prepájajúca paralelné reality. Chvíľu si uhladený zamestnanec nadnárodnej korporácie, poslušne odpovedajúci na jeden email za druhým. Snažiaci sa o posun v imaginárnom potravinovom reťazci. Výkonný. Fitter. Happier. More-productive. Pravidelný beh, káva až keď skončí kortizolový čas. Pozitívne naladený, vytvárajúci rutinu, ktorá ťa drží sústredeného. Rutina, to je to, čo si tak úzkostlivo vytváraš. Si fancy popsong, kultúrna referencia na obskúrny film. Intelektuál. Áno, áno, čítaš správne noviny, máš správne názory. Kamaráti  ťa rešpektujú. Vybudoval si si skvelý obraz. No čo, ty môj Dorian Gray, pekný si.

 

Čím viac si sebavedomejší, tým menej sa obávaš  schádzať nižšie do svojej pivnice. Videl si ten film, vieš, čo to znamená. A preto mi píšeš, posielaš fotky svojho prirodzenia – samozrejme bez tváre, ešte máš dostatok súdnosti. Mizneš zo svojho univerza a ocitáš sa vo falošnom svete dvojníkov a alternatívnych príbehov. Idov a supereg.

Vždy si očakával viac od východu slnka. Vždy si dúfal, že existuje nejaké skryté poznanie, ktoré sa ti odhalí len keď budeš pozorne počúvať. Čítať medzi riadkami.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

ingridasimanova

"The sun was burning my back The wind was chilling my face We've all become hypocrites since then The things that meant so much still do" - Friendship

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1577x
Priemerná čítanosť článkov: 1577x

Autor blogu

Kategórie

Archív